En 23-årig kvinna talade i telefon bakom ratten och körde ihjäl en cyklist. Nu döms hon till fängelse, och till två år utan mobiltelefon.

Domaren tyckte inte att fängelsestraffet var tillräckligt för 23-åriga Mitzi Nelson. Nu tvingas hon leva utan sin mobiltelefon.

►LÄS MER: Sms farligare än fylla i trafiken

Anledningen är att hon pratade i den när hon borde ha koncentrerat sig på sin bilkörning. Bilturen i staden DeWitt i Michigan slutade med att hon körde på en 35-årig cyklist som omkom i kraschen. 

En domare i den amerikanska delstaten har nu kommit fram till det kreativa straffet.

– Detta var ett tragiskt fall, och i slutändan skulle det kunna ha undvikits, säger domaren, Stewart McDonald, till Los Angeles Times.

Kvinnan döms till fängelse i 90 dagar, ett skadestånd på över 125 000 kronor och förbjuds även använda mobiltelefon, eller någon annan bärbar elektronisk utrustning, i två år.

Enligt domaren är det visserligen osannolikt att den sista delen av straffet skulle hålla om fallet togs upp i en högre instans, men för honom handlar det också om att förmedla ett budskap.

– Under de kommande två åren måste hon lära sig hur det är att leva utan att vara konstant beroende av en mobiltelefon, säger han enligt Los Angeles Times.

Han uppger också till tidningen att kvinnan ska ha berättat för polisen att hon haft för vana att placera mobilen i sitt knä när hon kör bil. Enligt kvinnans advokat är det osannolikt att hon kommer att bryta mot domen.

– Mitzi kan mycket väl vara okej med det, säger han till Lansing state journal

►LÄS MER: Första bilföraren stoppad för mobil vid ratten

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Trafik Brott