Kanalen fick flera mail från personer som var upprörda över meteorologens klänning.
Kanalen fick flera mail från personer som var upprörda över meteorologens klänning.

Den manliga kollegan ber meteorologen att klä på sig mitt under direktsändningen. Nu ber han om ursäkt för tilltaget, som han menar var ett skämt.

En kvinnlig meteorolog på den amerikanska på tv-kanalen KTLA 5 presenterar vädret men avbryts när en grå tröja plötsligt sträcks in i bild.

– Vad är det som händer? Ni vill att jag ska ha på mig den? För att det är kallt? Frågar Liberté Chan samtidigt som hon får hjälp att ta på sig tröjan.

– Vi har fått en massa mail, hörs då det manliga nyhetsankaret som gett henne tröjan svara.

Händelsen har fått internet att rasa.

”Jag tvivlar starkt på att någon skulle tvinga en man att ”skyla sig” i direktsändning. Fullständigt smaklöst”, skriver en twitteranvändare.

”Strax: Matchar den där slipsen verkligen vår sportsankares jacka? Spoiler: Det spelar ingen roll, för han är en kille”, skriver en annan.

►LÄS MER:  Elever tvingas täcka benen när de bär kjol: Måste bli anständigare

Chris Burruws, nyhetsankaret som gav meteorologen en tröja twittrade efter sändningen en bild på henne där hon bär koftan över sin klänning.
”Problemet löst. Hälften av mejlen älskar klänningen, andra hälften inte lika mycket. Här är vår kompromiss”, skrev han.

Texten fortsätter under bilden.

I en senare tweet skriver han att trots att hans agerande var menat som ett skämt förstår han hur det framstår och ber om ursäkt.

►LÄS MER:  Hon uppmärksammade sexistisk kommentar – mannen fick sparken

Liberté Chan har postat flera klipp på sin Snapchat där nyhetsankaret läser upp de upprörda mailen som skickats till redaktionen om hennes klänning.

”Liberté Chan’s klänning är opassande för lördagmorgonsnyheter, det ser ut som att hon inte tog sig hem från cocktailfesten i gårkväll”, står det i ett av mailen han läser upp och flera andra mail ifrågasätter meterologens och kanalens omdöme.

I inspelningen hörs Chan reagera på kommentarerna: ”Det är en klänning hörrni! Kan vi prata om hur jag presenterade vädret istället?”

Hon förklarar också att hon hade en annan klänning från början men att mönstret och färgerna inte blev bra på tv och tillägger att hon aldrig mer ska ha klänningen i sändning igen – för den var lånad.

►LÄS MER:  48 sexistiska saker som kvinnor tvingas höra – men män slipper

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset