Indonesiska kvinnor som aspirerar på en tjänst inom militären tvingas passera ett tvåfingerstest, en behandling som fördöms av flera människorättsgrupper.

All Over Press

Indonesien har  uppmanats att sluta med de "diskriminerande och kränkande" testerna av kvinnliga rekryter.

Redan förra året bekräftade Indonesiens president Tedjo Edh för CNN att de utför oskuldstester, så kallat tvåfingertest, på kvinnor som söker militärtjänst.

De har uppmanats att sluta med de "diskriminerande och kränkande" testerna av kvinnliga rekryter och på torsdagen fördömde människorättsorganisationen Human Rights Watch undersökningarna, skriver The Guardian.

"De indonesiska väpnade styrkorna bör erkänna att 'de 'skadliga och förödmjukande oskuldstesterna' på kvinnliga rekryter inte gör någonting för att stärka den nationella säkerheten", sade Nisha Varia, organisationens chef för opinonsbildning i kvinnorättsfrågor.

Men militären håller sin linje och insisterade på att fortsätta med undersökningarna.

– Vi måste undersöka mentaliteten av dessa sökande. Om de inte längre är oskulder, om de är stygga, betyder det deras mentalitet är inte bra, sade Fuad Basya, talesperson för den indonesiska militären till The Guardian.

Human Rights Watch har nu bett militära läkare närvara vid en konferens på Bali för att uppmana Indonesiens president Joko Widodo att avskaffa praxis.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset