Mannen visste inte att samtalet på telefonen var igång när han gav sig på sin sambo och misshandlade henne. Nu döms Kristianstadbon till nio månaders fängelse för grov kvinnofridskräkning.

– Jag hörde skrik och gap och ljud som från ett slagsmål. Hon skrek hjälp och jag uppfattade att hennes skrik blev svagare och svagare, säger kvinnans ex som tog emot samtalet och larmade polisen.

I domen framgår det att den nu dömde mannen inte visste att mobiltelefonen var på. Sekunderna innan hade kvinnan nämligen slagit numret till sitt ex för att berätta att hon var rädd för sambon som brusat upp efter en dispyt.
 
Sambon såg detta och tog telefonen som han stoppade ner i sin ficka, men glömde att stänga samtalet, innan han började misshandla kvinnan genom att bland annat ta ett strypgrep om hennes hals.
 
– Jag fick andnöd och tänkte att det var slut, berättar hon i förhör. 
 
Hon berättar att mannen till en början var mycket snäll och uppvaktande men att hans beteende ändrades efter att de flyttat ihop. 
 
– Han blev aggressiv när jag inte tyckte som han eller ifrågasatte vad han sa, berättar hon i förhör.
 
Ett av de totalt fem misshandelstillfällen som mannens nu döms för föranleddes av att kvinnan konfronterat honom om hans porrsurfande, en kritik som han bemötte med att slå henne i ansiktet.
 
Mannen döms mot sitt nekande och menar att det istället är kvinnan som använt våld mot honom.  
 
 
 
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset