Vit flugsvamp innehåller ett gift som kan skada levern och förgiftningen kan leda till döden. 
Vit flugsvamp innehåller ett gift som kan skada levern och förgiftningen kan leda till döden. 

Två kvinnor hade plockat vad de trodde var champinjoner i skogen, men som senare visade sig vara vit flugsvamp. En svamp som är väldigt giftig. En av kvinnorna ligger nu i respirator och väntar på en ny lever rapporterar Skånska Dagbladet.

Det var i onsdags som en av kvinnorna hittade tre vita svampar i tätorten Teckomatorp i Skåne. Hon trodde de var champinjoner och bjöd därför in sin väninna för att äta dem. Det visade sig senare att det var vit flugsvamp det ätit. En svamp som innehåller ett gift som skadar levern. Tolv timmar senare ska den ena kvinnan ha ringt till en annan väninna som körde henne till akuten, rapporterar Skånska Dagbladet.

När väninnan fick reda på att kvinnan hon kört till akuten var förgiftade ringde hon efter en ambulans till den andra kvinnan. Kvinnan hade bara ätit lite av svamparna och trodde hon hade fått maginfluensa. Det visade sig senare att hennes tillstånd försämrades och hennes lever slutade fungera. Hon väntar nu på en levertransplantation. Till Skånska Dagbladet berättar den tredje väninnan att den ena kvinnan nu mår bra men att den andra kvinnans tillstånd har försämrats och att hon nu ligger i respirator.

Hon tillägger att det är många som kommer hit som plockar och äter svamp samt bär, utan att veta om att det kan vara giftigt. Nu försöker de sprida informationen så att det inte händer igen. 

►LÄS MER: 7 giftiga svampar du ska undvika att plocka

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset