En okänd man tog sig in på kvinnornas rum. Bilden är en genrebild och har ingenting med händelserna att göra.
En okänd man tog sig in på kvinnornas rum. Bilden är en genrebild och har ingenting med händelserna att göra.

Två kvinnor som bor på ett studentboende i Stockholmsområdet råkade ut för samma sak. De vaknade under natten av att en okänd man stod och stirrade på dem i deras rum. ”Det är klart att det känns otryggt”, säger en av kvinnorna till Metro.

Det var en tidig lördagsmorgon, klockan fem, som en av kvinnorna vaknade upp i sitt studentrum i Stockholmsområdet. När hon tittade upp stod en för henne helt okänd man och stirrade på henne.

– Jag fick panik och frågade vem han var och hur han kom in. Då sa han att dörren hade stått öppen. Sen bad jag honom att gå, och då gick han, säger hon till Metro.

Dagen efter funderade kvinnan på om det faktiskt var så, att hon lämnat dörren öppen. Men efter att ha pratat med sina grannar förstod hon att så inte var fallet.

LÄS MER: Mohammed blev kallad till ”polisen” – hade inbrott under tiden

En annan kvinna i samma korridor hade fått besök av samma man, tidigare samma vecka.

– Precis som jag hade hon blivit av med sin huvudnyckel före det att mannen kom. Det är jättekonstigt, vi båda hade den på en nyckelknippa, så man måste ju aktivt ta bort den.

Och bara dagar efter att mannen varit inne hos kvinnorna fick båda två tillbaka respektive nyckel i postfacket, berättar kvinnan som Metro varit i kontakt med.

Husvärden har bytt ut cylindern i hennes lås, eftersom hon fruktar att det var mannen som tog hennes nyckel och att det finns risk att han kopierat den.

– Det är klart att det känns otryggt, fortfarande. Helst vill jag byta lägenhet till ett annat område. Om mannen fått tag på våra nycklar kan han ju få tag på andras också, och göra det här igen mot andra i huset.

Båda kvinnorna har polisanmält händelsen, men en anmälan har lagts ned. Kvinnan som Metro varit i kontakt med berättar att polisen meddelat henne att de ska hålla hennes ärende öppet en vecka till – men att det med största sannolikhet kommer att bli nedlagt.

När Metro kontaktar polisen i området bekräftar de att två anmälningar kar kommit in, och att den ena är nedlagd.

– I nuläget saknas det tillräckligt med spaningsuppslag, som gör att det inte går att utreda vidare. Dyker det upp saker som går att utreda kan ärendet öppnas upp igen, säger Peter Saarman vid Stockholmspolisen.

Kvinnan som Metro varit i kontakt med är kritisk till att det inte görs mer.

– Det känns som om ingen är villig att ge oss skydd. Det här kan ju dessutom fortsätta att ske andra, och de har chansen att förebygga det.

LÄS MER: Sju personer bosatte sig i familjs sommarstuga: ”Hade tagit ut våra möbler”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Inbrott polisen