Några av de bilder som lagts upp på Instagram under hashtaggen #LoveYourLines. En av dem är Leanne Reilly (tv) som på Twitter skriver "My body is not ruined I'm just a tiger who's earned her stripes!!".
Några av de bilder som lagts upp på Instagram under hashtaggen #LoveYourLines. En av dem är Leanne Reilly (tv) som på Twitter skriver "My body is not ruined I'm just a tiger who's earned her stripes!!".

De flesta av oss har dem, hudbristningar i form av strimmor eller streck på huden. Trots det är det något det sällan pratas om. Under hashtaggen #LoveYourLines väljer flera kvinnor nu att sprida bilder på sina bristningar – i syfte att hylla dem och deras kroppar.

Du kan få dem under puberteten, i samband med graviditet och viktminskning- eller ökning. Och för att visa på det naturliga som är bristningar går flera kvinnor nu ihop under hashtaggen #LoveYourLines, ”Älska dina linjer” på sociala medier.

På Instagram visar kvinnor i olika åldrar och storlekar upp bristningar längs innerlår, ytterlår, rumpor och över magar. Och hade man fördomar eller föreställningar om vilka som får dem punkteras de garanterats efter några minuters scrollande under hashtaggen.

Starten på kampanjen tros vara  Instagram-kontot  och  Tumblr-bloggen "Love Your Lines" , som enligt beskrivningen administreras av två mammor som "hyllar riktiga kvinnor, riktiga kroppar och riktiga självkärlek", läggs bilder på kvinnors hudbristningar upp i svartvitt.

Även på Twitter delar kvinnor med sig av deras tankar kring deras egna bristningar. 

"Min kropp är inte förstörd. Jag är en tiger som förtjänat hennes ränder!!", skriver Leanne Reilly, som twittrade ut en bild på sina bristningar.

Till Metro säger hon att hon inte tycker att kvinnor ska dölja sina bristningar.

– Jag tycker att alla kvinnor ska känna sig bekväma med sina kroppar, och de ska inte dölja dem!

"Bristningar är en naturlig del av livet. Förstår inte varför folk är så äcklade av dem. Naturlig skönhet hela vägen”, skriver en annan twittrare.

"Mina favoritbristningar ser ut som ringar på en sjö en solig och blåsig dag”, skriver en poetiskt lagd.

I ett samhälle som säger åt oss att vi borde sträva efter fysisk perfektion, där skönhetskliniker erbjuder allehanda behandlingar mot bristningar, tycks initiativet av reaktionerna på sociala medier att döma högst välkommet.

På Twitter kommenterar en användare "Love Your Lines"-kontot:

"Det här Instagram-kontot är allting."

Den amerikanska modellen Chrissy Teigen är en av många som lagt upp  en bild på sin Instagram  för att visa sitt stöd. Hon kommenterar det hela med "Stretchies say hi!”, "Bristningarna säger hej!".

Bruises from bumping kitchen drawer handles for a week. Stretchies say hi!

Ett foto publicerat av @chrissyteigen

Beauty is Skin Deep #lovethyself #love #beauty #plus #plusize #positivebodyimage #loveyourlines #youareenough #beyourself #befree

Ett foto publicerat av Enjoy My Foolery (@4_kicksandgiggles)

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset