Ett nytt omslag har återigen eldat på debatten om hur kvinnliga idrottare framställs. Lexi Thompson poserar med bara handduk för brösten.

Golf Digest får återigen kritik för hur de framställer kvinnor i tidningen och inte minst på omslaget. Det kommande numret pryds av golfstjärnan Lexi Thompson, 20. På överkroppen är hon klädd i endast golfhandske, klocka och en handduk som knappt skymmer brösten. 

”Jag kom med i majutgåvan af Golf Digest! Så peppad att representera fitness och styrka”, skriver stjärnan själv på Twitter. 

Andra tycker att bilden representerar något annat och pekar på hur män och kvinnor framställs olika på omslagen. Förra året poserade Paulina Gretzky, som inte är golfspelare utan är förlovad med golfspelaren Dustin Johnson, i en utstyrsel som inte skulle tillåtits på en golfbana någonstans i världen.

Golfunderbarnet Michelle Wie visar magen och ler mot kameran på sitt omslag medan männen får anlägga en seriös min och ha på sig antingen kostym eller sina golfkläder. De får också gärna ha med sig en golfklubba. 

– Jag tror att vi aldrig kommer dit vi vill om vi låter det här hända, säger golfaren Morella Carta till CBS New York. 

Chefredaktören Jerry Tarde verkar blind för kontroversen och skriver i ett tillägg att tidningen kommit en lång väg sedan förra årets fitnessnummer som pryddes av Paulina Gretzky.

På golfbanan har Lexi Thompson blivit den yngsta spelaren någonsin att spela en major-tävling vid tolv års ålder. Vid 15 var hon redan proffs. Förra året slogs rekordet när elvaårige Lucy Li ställde upp i U.S Open.

LÄS MER: Män i kvinnliga poser på omslag

Golf Digest
Golf Digest
Golf Digest
Golf Digest
Golf Digest
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset