I poddavsnittet pratar Kyle om penisens utseende. 
I poddavsnittet pratar Kyle om penisens utseende. 

Kyle är en av de som tycker det är viktigt att prata om penisens utseende. ”Man lär sig ingenting genom att hålla det för sig själv”, säger han.

I dag lanseras UMO-podden där unga diskuterar och svarar på frågor som rör sex, hälsa, kropp och relationer. En av deltagarna är Kyle som är med i avsnittet ”Hur blir sex med sned penis?”.

– Det var nervöst när vi började prata om det, men jag känner mig ändå tillräckligt säker för att vara öppen och hjälpa andra som kanske är i samma situation som jag en gång var i, säger han.

Genom att diskutera penisens utseende hoppas Kyle och poddens programledare, Idji Maciel, att lyssnarna ska kunna identifiera sig.

– Könsorganens utseende får vi mycket frågor om, det kan handla om varför penisen är sned åt något håll eller varför den har prickar, berättar Idji Maciel, programledare och producent för UMO-podden.

►LÄS MER: Här är fem likheter mellan snippa och snopp – som du inte kände till

Kyle tror att det är tabu att prata om sex och hälsa, särskilt bland killar.

– Jag tror att killar är dåliga på att prata om det, det är därför jag väljer att vara med i podden. Jag är en av de få som vågar berätta, säger han.

Idji Maciel menar att killar ofta är sämre på att söka hjälp och ventilera sin oro. Det är betydligt fler tjejer som besöker deras hemsida och kontaktar barnmorskor än vad det är killar enligt henne.

– Med podden hoppas vi kunna nå fler killar, genom killar som är modiga, öppna och vågar prata om sig själva, förklarar hon.  

Kyle tror att många unga har frågor om kroppens utseende men att de inte alltid vet vem de kan vända sig till. Hans tips är att börja prata med nära vänner eller vända sig till ungdomsmottagningar.

– Folk är inte perfekta och alla ser ut som de gör vilket är okej. Man lär sig ingenting genom att hålla det för sig själv, säger han.

► LÄS MER: Därför ska du vara stolt över ditt kön

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Hälsa