Natalie fick en blomma som tröst av Linda Seppänen.
Natalie fick en blomma som tröst av Linda Seppänen.

IDOL. Den kyliga Bålstabruden Natalie Kadric fick under stor känslovånda tacka för sig i ”Idol” i TV 4 på fredagkvällen.
– Jag har haft det svårt från början. Jag har inte fått så mycket tv-tid, förklarade hon chockbeskedet att tittarna har fått nog av henne.

Kvällens tema var svenska låtar och årets wildcard Natalie rev av en svajig version av Mauros Scoccos ”Långsamt farväl”.
– Du gör det inte lätt för dig genom att välja stora kvinnors låtar, sa jurymedlemmen Peter Swartling och syftade på originalet med Lisa Nilsson.
Publikfavoriten och den oborstade rockern Markus Fagervall fick däremot översvallande kritik av juryn.
– Du är som en norrländsk bäck som porlar genom svenska vatten och du söker dig in i våra hjärtan, sa Kishti Tomita om Fagervalls Cornelis ”Balladen om herr Fredrik Åkare”.

En som hade problem var Erik ”Snygg-Erik” Segerstedt som gav sig på en märklig wailing i Håkan Hellströms ”Känn ingen sorg för mig Göteborg”.
– Du skulle behöva en t-shirt med texten ”Stoppa plågsamma Håkan Hellström-försök”, sa Claes af Geijerstam.
En annan som hade det svårt var den spröda Felicia Brandström som gav sig i kast med Patrik Isakssons ”Hos dig är jag underbar”.
– Jag tycker att du är oengagerad, var Peter Swartlings hårda omdöme.
Efter bara två veckofinaler har mönstret från den tidigare ”Idol”-säsongen upprepat sig - tjejerna i tävlingen åker ut på löpande band medan killarna glassar sig vidare.
 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset