Nick Kyrgios. Arkivbild.
Nick Kyrgios. Arkivbild.

Nick Kyrgios går med på att söka hjälp av en idrottspsykolog för att få en kortare avstängning."Jag ångrar att mitt tennisår slutar så här", säger australiern.

ATP-touren gav 21-åringen åtta veckors avstängning för att medvetet ha spelat dåligt i en match i Shanghai i förra veckan. De åtta veckorna kunde kortas till tre om Kyrgios söker hjälp för att hantera sitt humör.

Det har han nu bestämt sig för att göra, och han kan spela igen den 7 november. Säsongen är dock ändå över eftersom han inte kan nå tourfinalen när han är avstängd.

"Jag förstår och respekterar ATP:s beslut och jag ska använda tiden till att förbättra mig på och utanför banan. Jag ångrar att mitt tennisår slutar så här och att jag inte har någon chans att nå tourfinalen. Det var ett viktigt mål för mig", säger Kyrgios i ett uttalande.

Skrek obsceniteter

Det var i Shanghais ATP-turnering mot tysken Mischa Zverev i förra veckan som 21-åringen varnades för att ha skrikit obsceniteter. Dessutom fick han en tillsägelse för att bara ha duttat en serve över nät.

Senare bad han domaren bryta matchen så att han kunde få gå hem, och började bråka med en åskådare som bad honom visa respekt för sporten.

Kyrgios förlorade matchen i andra omgången i två raka set och efteråt erkände han att han lagt sig "lite". I sitt uttalande förklarar Kyrgios sitt uppträdande i Shanghai med att han var utpumpad både fysiskt och mentalt efter mycket spel och långa resor. Han hade bara några dagar tidigare vunnit turneringen i Tokyo.

Dryga böter

Kyrgios straffades direkt efter matchen med böter på motsvarande 145 000 kronor. ATP ger honom ytterligare böter på 220 000 kronor.

– Nicks uppträdande i Shanghai var oacceptabelt och respektlöst mot sporten och dess supportrar, säger ATP:s ordförande Chris Kermode.

– Han är en fenomenal talang och vi hoppas att han använder avstängningstiden på ett konstruktivt sätt och, med viss hjälp, kan komma tillbaka starkare mentalt.

Kyrgios väntas inleda tennisåret 2017 med Hopman Cup i Perth början av januari.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset