Gamla Norrmannebo kapell har gjorts om till en smakfull och vacker bostad.
Gamla Norrmannebo kapell har gjorts om till en smakfull och vacker bostad.

Sugen på ett lite annorlunda boende? Då kanske det här totalrenoverade gamla kapellet i Romelanda kan vara någonting för dig.

Se360

Spåren från den gamla kyrkan finns kvar i renoverade byggnaden på 250 kvadratmeter.

Se360

I England är det är ganska vanligt att kyrkor köps upp och renoveras till allt ifrån bostäder, biografer och barer. Men även om ett antal religiösa byggnader sålts i Sverige är det inte lika ofta man stöter på en bostad i form av ett renoverat kapell från 1918.

När Gamla Norrmannebo kapell i Romelanda utanför Kungälv såldes av Svenska kyrkan för några år sedan togs kyrkliga element som kyrkbänkar, predikstol, altare och orgel bort. Nu har den totalrenoverats till en lyxig och hypermodern bostad med både öppen spis och bergvärme – och är åter till salu.

– Det är en vacker byggnad på en vacker plats helt enkelt, säger mäklaren Jan-Erik Axelsson vid Axelssons Fastighetsbyrå till Metro.

►  Efter förra Hemnetsuccén – se bilderna inifrån nya gårdshuset

Spåren från den gamla kyrkan finns kvar i den ombyggda bostaden på 250 kvadratmeter. Takhöjden är hela sju meter och i ena änden finns en målning föreställande ett kors med änglar. Kyrktuppen sitter även den kvar i topp.

Den vackra och något ovanliga bostaden ligger ute för 3 975 000 kronor, men slutpriset blir återstår att se.

– Det är ett jättebra intresse, så vi får se.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset