Organisten är överkänslig mot elektromagnetisk strålning, så kyrkan köpte foliehatt. Bilderna har ingenting med händelsen att göra.
Organisten är överkänslig mot elektromagnetisk strålning, så kyrkan köpte foliehatt. Bilderna har ingenting med händelsen att göra.

Organisten vid den lilla kyrkan på danska än Fyn ville skyddas från elektromagnetiska strålar. Så kyrkan köpte en foliehatt och annat skyddsmaterial för nära 40 000 kronor.

Organisten i en kyrka i danska Stenstrup-Lunde uppger att hon lider av överkänslighet mot elektromagnetisk strålning från mobiltelefoner och trådlösa nätverk.

Därför bestämde sig kyrkorådet bestämt för att köpa en foliehatt klädd med sammet, kläder innehållande silvertråd och ett lager av målarfärg som ska skydda mot strålning skriver tidningen Fyens Weekendavis.

Utläggen har totalt gått på 30 000 danska kronor, vilket är runt 37 500 svenska kronor. Pengarna kommer från kyrkan – trots att kvinnans överkänslighet inte är en erkänd sjukdom, något som väckt debatt band kyrkobesökarna och inom kýrkofullmäktige, skriver tidningen.

►LÄS MER:  Elöverkänsliga får miljoner i bidrag – inte en diagnos enligt forskningen

Men kyrkofullmäktiges ordförande står bakom inköpen.

– När vi är nöjda med vår personal, så vill vi ha dem kvar, säger säger Alice Top-Rasmussen till Weekendavisen.

Mobiltelefoner har även förbjudits i kyrkan och orgnanisten uppger att hon nu mår bättre. 

►LÄS MER:  Lista: Myter och sanningar om allergier

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset