Kyrkoherden Ann-Gerd Johansson har tagit besluter att klockorna ska ringa till svar på nazisternas demonstration.
Kyrkoherden Ann-Gerd Johansson har tagit besluter att klockorna ska ringa till svar på nazisternas demonstration.

På söndag demonstrerar Nazistiska Nordiska motståndarrörelsen i Borlänge. För att påminna om människors lika värde svarar Svenska kyrkan med att ringa i kyrkklockorna vid samma tillfälle.

Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen har fått tillstånd att demonstrera i Borlänge den första maj, skriver   Kyrkans Tidning.

Ann-Gerd Johansson, kyroherde i Svenska kyrkan i Borlänge, har på grund av demonstrationen beslutat att ringa i kyrkklockorna inte bara en – utan två gånger. I vanliga fall ringer kyrkklockorna endast innan gudstjänsten men nu på söndag kommer de ringa även efter för att påminna om människors lika värde.

– Naturligtvis kommer vi också att beröra detta i predikan. Nu får vi be och hoppas att allt går bra på söndag, säger Ann-Gerd Johansson till Kyrkans tidning.

Enligt kyrkoherden är Borlängeborna oroliga för att det kommer att bli bråk på söndag.

– Vi har diskuterat demonstrationerna i prästkollegiet, i kyrkorådet och med de säkerhetsansvarig här på orten, säger hon till tidningen.

Förutom Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen har även nätverket Dalarna mot rasism, socialdemokraterna och Vänsterpartiet fått tillstånd att demonstrera i Borläne den 1 maj.

► LÄS MER: Politikern skulle kritisera rasism – råkade visa sin porrsamling

► LÄS MER: Nazister agerade "trygghetsvärdar" på badhus: ”Tog på sig gröna tröjor”​

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik