Mannen ska bland annat ha uttryckt sig rasistiskt om Carolas adoption av dottern 2012.
Mannen ska bland annat ha uttryckt sig rasistiskt om Carolas adoption av dottern 2012.

En läkare på ett stort svenskt sjukhus skriver grova rasistiska inlägg om sina patienter på Flashback, avslöjar Aftonbladet. Enligt tidningens granskning kallar läkaren folk för negrer och uttrycker sig rasistiskt om araber och muslimer. – Jag hade en personlig livskris och till följd av det också svårigheter på arbetsplatsen, säger läkaren till Aftonbladet.

Läkaren, som har specialistkompetens och jobbar på ett stort svenskt sjukhus, lever ett ordnat liv med familj och vänner. Samtidigt har han skrivit många och grova rastistiska inlägg på Flashback, enligt Aftonbladet.

”Muslimer är i allmänhet bara korkade får. Islam är däremot en ondskefull människofientlig våldsideologi som är utformad just för att utnyttja korkade får som kanonmat”, skriver läkaren i ett inlägg, enligt tidningen.

I en skvallertråd om artisten Carola Häggkvist, där hennes adoption av dottern 2012 diskuterades, skrev mannen:

”Det är hennes egen negerunge, köpt för dyra pengar i Afrika och tänkt att fungera som en chic accessoar”

Enligt Aftonbladet ska läkaren ska också flera gånger ha skrivit rasistiskt om sina patienter.

Mannen erkänner för tidningen att han har skrivit inläggen. Han menar att det grova språkbruket är del av en jargong som finns på Flashback, och att han skrev inläggen när han gick igenom en mörk period i livet.

– Jag hade en personlig livskris och till följd av det också svårigheter på arbetsplatsen. Jag hade en väldig frustration som jag sannolikt tog med mig in i det jag skrev, säger mannen till Aftonbladet.

Han säger att han inte menade det han skrev och att han ångrar inläggen i dag.

Aftonbaldet har granskat en rad män med viktiga, offentliga förtroendeuppdrag – män som på kvällarna anonymt sitter och sprider hat och rasism på nätet.

Enligt tidningens publisher och ansvarige utgivare Jan Helin hoppas man att kunna väcka debatt.

”Ytterst handlar denna granskning om vad vi ska ha för ansvar för hur vi pratar i offentligheten” skriver Helini sin kolumn.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Flashback