"Hur kan något sådant här hända?" undrar nu mamma Anna Löfgren. 
"Hur kan något sådant här hända?" undrar nu mamma Anna Löfgren. 

Helgens cirkusbesök slutade med att sexåriga Jessie-Lee blåslagen fick åka ambulans efter att läktaren hon satt på föll ihop. Hennes mamma ifrågasätter nu cirkusens säkerhet. ”Hon kommer aldrig gå på cirkus igen", säger hon.

Under Cirkus Maximum-föreställningen i Trollhättan under lördagen gav en del av läktaren plötsligt vika. Tre meter upp i luften satt sexåriga Jessie-Lee tillsammans med sin morfar när hon plötsligt föll handlöst till marken. 

– Jag satt och väntade på parkeringen utanför när jag plötsligt fick ett samtal från morfar som sa att jag måste komma fort, säger mamma Anna Löfgren. 

►LÄS MER: Cirkus slutar med elefanter efter 200 år – djurvänner djublar

När hon kom in på området hade Jessie-Lee tagits om hand av två kvinnor och cirkusdirektören meddelade att ambulansen var på väg. Men förutom det gjordes inte så mycket mer. 

– Det var inte ett jättebra bemötande. Cirkusdirektören sa till en parkeringsvakt att meddela när ambulansen kom, utöver det hände ingenting. Vi fick i princip sitta på marken och vänta, man kände sig lite bortglömd, säger Anna Löfgren. 

Delen av läktaren där Jessie-Lee satt bestod av tre säten där de två övriga var tomma. Nu hoppas Anna Löfgren att Cirkus Maximum ska kontrollera säkerheten och utreda hur läktaren kunde ramla ihop. 

– Jag hoppas de kan ge svar på hur något sådant här kan hända. Hon hade verkligen änglavakt. 

►LÄS MER: Cirkus Benneweis ställer in

I dag är Jessie-Lee hemma från skolan, blåslagen och med huvudvärk. När Metro pratar med Anna Löfgren sitter de på vårdcentralen för att få Jessie-Lees skador dokumenterade. De tycker att cirkusen bör erbjuda någon form av kompensation för det som hänt. 

– Man förväntar ju sig att få tillbaka glada barn när de går på något sånt här. Hon kommer aldrig att våga gå på cirkus igen. 

Enligt GT säger Cirkus Maximums turnéledare Helena Schicht säger att något liknande aldrig tidigare har hänt och att en utredning ska genomföras för att förhindra att incidenten upprepas. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset