En 35-årig man i Uppsala misstänks för djurplågeri. Hunden på bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.
En 35-årig man i Uppsala misstänks för djurplågeri. Hunden på bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.

En man i Uppsala ska ha slagit ihjäl en hundvalp och sedan lämnat liket i en säck utanför sitt hem. Nu misstänks han för djurplågeri, skriver SVT Nyheter Uppsala.

Mannen, som är i 35-årsåldern, ska nyligen ha köpt den 10 veckor gamla hundvalpen, men strax därpå hört av sig till säljaren och sagt att hunden var aggressiv mot familjens barn.

Mannen meddelade att valpen redan var död och att säljaren kunde komma och hämta hunden – och mycket riktigt kunde säljaren sedan hitta hundvalpen död i en säck utanför dörren.

LÄS MER: Döms för 68 fall av djurplågeri

Nu misstänks den 35-åriga mannen för djurplågeri, uppger SVT Nyheter Uppsala. Men enligt polisens presstalesperson Daniel Wikdahl behöver ägarförhållandena för hunden redas ut då det kan påverka följderna av brottet.

– Det är oklart om den misstänkte har betalat för hunden eller inte. Vad gäller misstanken om djurplågeri så spelar det ingen roll om han gjort det eller ej, men om det formellt sett fortfarande är säljarens hund så kan det bli skadeståndsanspråk eftersom hundar betraktas som någons egendom, säger Daniel Wikdahl till SVT Nyheter Uppsala.

LÄS MER: Hockeylagets tränare ska ha slaktat ett lamm – mitt på isen

Den döda hundvalpen har nu skickats till Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, i Uppsala för att kunna säkerställa dödsorsaken.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset