Daniel och gänget som vi är vana att se honom med.
Daniel och gänget som vi är vana att se honom med.

Viktigast i veckan med Daniel Breitholtz

Bertil Ericson

BOKSLUT På fredag vet vi vem som blir årets ”Idol”. För den trogne jurymedlemmen Daniel Breitholtz, till vardags A&R på skivbolaget Sony BMG, innebär det en lättnads suck.
– Tidigare har jag också jobbat med ”Idol”-artisterna efter programseriens slut men i år kommer jag inte göra det. Så för mig är det första gången det känns som att säsongen tar slut. Jag kan göra ett bokslut vilket är skönt.

• Du ska jobba med AllEars.se i stället. Berätta.
– Det är svårare och svårare för artister att ta sig fram. Jag är rädd för att man i dag inte hittar en Bob Dylan eller några Simon and Garfunkel. För det finns inget utrymme för dem att ta sig fram. Vi vill skapa en plattform för osignad musik helt enkelt. Så jag börjar jobba som A&R på AllEars.se i stället.

I veckan...
...ser jag att det kommer att vara sjukt mycket att göra fram till och med fredag på grund av ”Idol”. Lördag blir första natten jag kommer sova ordentligt på några veckor.

...lyssnar jag på galet mycket demos på AllEars.se.

...läser jag Ayn Rands ”Atlas shrugged” som är en av mina favoritböcker. Den har precis kommit ut på svenska och heter ”Och världen skälvde”. Den är fantastisk. Trots att den är skriven på 50-talet så finns det högaktuella saker i den än i dag. Existensciella frågor om livet som är jävligt intressanta.

...surfar jag mest runt på AllEars.se. Jag kommer inte så långt ifrån det.

...shoppar jag som vanligt ingenting. Kläder handlar jag bara två gånger om året. Jag vet aldrig när det händer. Plötsligt så händer det bara och då kommer jag hem med tio par jeans och tio tröjor. Men en jävla massa cd-skivor och tv-spel blir det ju förstås.

...äter jag tapas på Caliente på Flemminggatan – ett fantastiskt ställe. Annars kan jag varmt rekommendera Långbro Värdshus.

...dricker jag inte så mycket Cola eftersom jag blir en tjockis av all läsk. Jag försöker dricka light i stället.

...jobbar jag som vanligt typ 60 timmar i veckan. Jag vill någon gång vara ledig.

...bävar jag för att Djurgården Hockey är inne i en dålig period.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset