Lina Länsberg sparrar mot tränaren Akira Corassani.
Lina Länsberg sparrar mot tränaren Akira Corassani.

Nästa helg skriver Lina Länsberg svensk kampsportshistoria i Brasilien.Då blir 34-åringen den första svenska kvinnan att gå en UFC-match.– Jag har väntat på detta länge, säger MMA-stjärnan.

Kontraktet med topporganisationen UFC skrevs på i somras och på söndag åker Lina Länsberg till Brasilien för den sista uppladdningen. Lördagen den 24 september väntar Cristiane "Cyborg" Justino på en UFC-gala i huvudstaden Brasilia.

– Det är klart att det är speciellt att få vara historisk på det sättet, att man blir den första svenska kvinnan i UFC. Och sedan har man ju ett ansvar för alla som kommer efter, säger Lina Länsberg.

Efter en framgångsrik karriär inom thaiboxning med bland annat två VM-guld sökte Länsberg en ny utmaning. Hon fann den i MMA och med UFC-debuten har Länsberg tagit sig till kampsportens topp. Där väntar brasilianskan som går under namnet "Cyborg" – en motståndare som har 16 raka segrar. Pressen ligger dock på Justino, menar Länsberg.

– Jag har absolut ingenting att förlora på den här matchen över huvud taget – jag har allt att vinna. Och hon har allt att förlora. Förlorar hon gör hon det inför sin hemmapublik, säger Lina Länsberg.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset