Ankan på bilden har ingenting med artikeln att göra.
Ankan på bilden har ingenting med artikeln att göra.

När länsstyrelsen gjorde en kontroll hos en djurägare i Ljusnarsbergs kommun upptäckte de att personen ägde en ensam tam anka. Det är inte okej, enligt dem. Ägaren menar att ankans kompisar ätits upp av hundar, rapporterar SVT Örebro.

Det var vid en kontroll som länsstyrelsen såg att ankan levde utan artfränder. ”Ankor är sällskapliga djur och ska hållas i par eller grupp”, skriver de, enligt SVT Örebro.

Nu har djurägaren fått ett krav på sig – att införskaffa en kompis till ankan.

LÄS MER: Därför är det olagligt att lämna katten ensam

Personen hävdar att ankan haft sällskap av andra ankor, men att de ätits upp av hundar. Länsstyrelsen köper inte förklaringen och tycker att djurägaren borde skyddat dem från att bli angripna.

Ankan får heller inte tillräckligt med dagsljus och vistas inte i tillräckligt naturliga miljöer, något som också måste åtgärdas.

Gör det inte det riskerar ägaren att förlora ankan – och förbjudas att ha hand om djur, i enlighet med djurskyddslagen.

LÄS MER: De är förbjudna att ha djur – men struntar i det

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset