Nina Jansdotter och Petra Liuski ger karriärtips för nätet. 
Nina Jansdotter och Petra Liuski ger karriärtips för nätet. 

Det är ingen hemlighet att Facebook kan ge en skjuts framåt i karriären. Men hur får du det att hända? I dag får du ladda ner boken ”Facebooka smartare” gratis på Metrojobb.se

”Facebooka smartare” är en digital bok om konsten att få mer effekt av tiden du lägger i det sociala nätverket.

– Med en tydlig strategi, bra ton och koll på etikett kan du nå riktigt långt på kort tid med hjälp av Facebook, säger Petra Liuski, social media-kommunikatör och föreläsare.

Hon och nätverksexperten Nina Jansdotter har samlat sina bästa Facebookstrategier i boken som du alltså får ladda ner helt gratis i dag på Metrojobb.se (där du även får Metros nya interaktiva app PointCloud).

Varför ger ni bort boken?

– Hela idén med sociala medier handlar om att dela med sig och vara generös. Det ger effekt tillbaka, exakt vilken går inte att förutse. Även på Facebook gäller ”givers gain”-principen, att ger man så kommer det tillbaka på något sätt. Vi valde själva att erbjuda boken gratis så fort den var klar och hade         1 500 personer som hittade till den de tre första dagarna.

Rekryteringar, uppdrag och karriäröppningar sker mycket oftare nu än för bara något år sedan. Relationsbyggande i sociala medier är viktigare än någonsin, och kan göra mer för din karriär än att exempelvis gå ytterligare en kurs:

– Bygga förtroenden, det är vad mycket handlar om.

– Och när du är aktiv på Facebook och delar med dig, och engagerar dig i vad andra skriver kan du räkna med att snabbt får svar när du själv vill slänga ut en fråga eller behöver hjälp.

LADDA NER BOKEN HÄR

LÄS BOKEN HÄR

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset