Passa på att lära känna partiledarna och deras politik bättre med hjälp av Metros djupintervjuer.
Passa på att lära känna partiledarna och deras politik bättre med hjälp av Metros djupintervjuer.

Vill du lära känna partiledarna lite bättre? Få reda på mer om personerna bakom politiken, få bättre koll på ideologi och de viktigaste sakfrågorna? Då ska du läsa Metros partiledarintervjuer.

Stefan Löfven (S)

Han har lett en historiskt svag regering under en mandatperiod som kantats av kriser. I en stor intervju berättar statsminister Stefan Löfven (S) om hur en lokal Folkets hus-förening påverkat hans syn på politik, om misslyckandet med de långa vårdköerna – och varför den hårdare asylpolitiken kan vara här för att stanna.

Läs artikeln här: Stefan Löfven: Situationen 2015 får inte komma tillbaka 

Foto: Julio C Saint Just.

Ulf Kristersson (M)

Ulf Kristersson tog över ett parti som var nära att förlora ledartröjan i alliansen. På kort tid vände opinionssiffrorna och nu vill moderatledaren byta ut regeringen. I en stor intervju med Metro berättar han om sina lösningar på poliskrisen, sjukvården och om sin vision för Sverige.

Läs artikeln här: Ulf Kristersson: Kände knappt till begreppet skjutningar för fem år sedan 

Foto: Julio C Saint Just.

Jimmie Åkesson (SD)

Inget annat parti har greppat Jimmie Åkessons utsträckta hand. I en stor intervju berättar SD-ledare varför han gillar idén om värderingstest för att bli medborgare, om valrörelsestress och hur det kommer sig att han undviker Twitter.

Läs artikeln här: Jimmie Åkesson om utbrytarpartiet: De kan bråka med varandra i stället för oss

Foto: Julio C Saint Just.

Annie Lööf (C)

Centerpartiet har profilerat sig som alliansens flyktingliberala röst. I en stor intervju berättar partiledaren Annie Lööf om engagemanget för ensamkommande, sin ilska under #metoo och varför hon väljer flyget trots partiets miljöfokus.

Läs artikeln här: Annie Lööf: Sverige behöver de ensamkommande

Foto: Julio C Saint Just.

Jonas Sjöstedt (V)

Vänsterpartiet fick vara med och bestämma – men det viktigaste vallöftet är inte uppfyllt. I en stor intervju berättar partiledaren Jonas Sjöstedt om mandatperiodens största konflikt med Socialdemokraterna, sin egen köttkonsumtion och varför han helst hade velat jobba sex timmar om dagen.

Läs artikeln här: Stor intervju inför valet: Därför går Jonas Sjöstedt till val på omöjliga jobblöftet

Foto: Julio C Saint Just.

Jan Björklund (L)

Liberalerna har backat tre val i rad. I en stor intervju berättar partiledaren Jan Björklund om sin kritik mot allianskollegornas migrationspolitik, varför han valde Engelska skolan till sin son och vem som egentligen är roligast i Alliansen.

Läs artikeln här: Jan Björklund: Både M och C har en märklig migrationspolitik


Foto: Julio C Saint Just.

Gustav Fridolin (MP)

Det är ett krisande Miljöparti som går till val. I en stor intervju berättar språkröret Gustav Fridolin om människors ilska över den tillfälliga asyllagen, varför han numera undviker politisk rekvisita och om irritationen över att ha blivit sedd som ett politiskt underbarn.

Läs artikeln här: Gustav Fridolin: Förstod att jag skulle få ta en del smällar för den nya asyllagen

Foto: Julio C Saint Just.

Ebba Busch Thor (KD)

Kristdemokraterna riskerar att åka ur riksdagen. I en stor intervju berättar partiledaren Ebba Busch Thor om svårigheterna att locka väljare bland nya svenskar, sina försök att få partiet att synas mer och varningssignalerna hon känner vid stor stress.  

Läs artikeln här: Ebba Busch Thor: Vissa värderingar är inte valbara i Sverige

Foto: Julio C Saint Just.

LÄS MER: Gör Metros valkompass: Vilket parti tycker som du? 

Metro har även gjort en serie där 7-åriga Lucy intervjuar alla partiledare. Den hittar du här.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset