Mamma Camilla Andersson med dottern Ella.
Mamma Camilla Andersson med dottern Ella.

När det var dags för Camilla Anderssons dotter att börja i första klass fick hon med sig ett brev hem från den nya läraren. ”Jag började gråta när jag läste det”, säger Camilla.

När det var dags för förstaårseleverna att börja i Wallbergsskolan i Halmstad fick de med sig ett brev hem från nya läraren Evelina. Till brevet fick eleverna ett gäng olika saker som enligt läraren förklarar hur det fungerar i skolan.

”Du får ett sudd för att alla gör misstag. Det är av våra misstag vi lär oss och utvecklas. Hade ni redan kunnat allt hade ni inte behövt gå i skolan”, står det bland annat i brevet.

– Jag har fått mycket positiv feedback på brevet både av elever och föräldrar. Det känns jättebra, skriver Evelina till Metro.

När mamma Camilla Andersson, mamma till Ella, läste brevet började hon gråta. Hon lade upp en bild av brevet på Facebook och inlägget har i skrivande stund gillats över 16 000 gånger och delats drygt 6 000 gånger.

– Jag tycker att det var ett jättefint brev. Det är ju så som jag ser på det också. Att man med små medel kan få barn att känna sig trygga och växa, säger Camilla Andersson.

Hon berättar att hon knappt hunnit lära känna läraren Evelina än, men att hon redan nu gett ett ”väldigt positivt intryck”.

– Det känns som hon lägger fokus på det som är viktigt. Ella ser verkligen fram emot att komma i gång med skolan nu.

Läs hela brevet här:

"Hej!

Nu är det snart dags för en ny termin i skolan och du ska börja i årskurs ett. Jag heter Evelina och det är jag som är din nya lärare. Vad kul att just DU ska gå i min klass. Vi kommer att hitta på mycket nya, roliga och spännande saker i skolan denna termin. Jag har skickat med lite saker till dig. De här sakerna kan du behöva när du börjar skolan. Det är också saker som förklarar hur det funkar i skolan.

 

Först och främst skickade jag med ett armband. På armbandet står det ”Kunskap är coolt”. Detta har jag pärlat till dig och det gjorde jag för att visa att det är häftigt att kunna mycket olika saker.

Du får ett sudd för att alla gör misstag. Det är av våra misstag vi lär oss och utvecklas. Hade ni redan kunnat allt hade ni inte behövt gå i skolan.

Klistermärket får du för att visa att vi håller ihop i klassen. Vi är ett lag som ska arbeta tillsammans och vinner på att samarbeta.

Du får också en puzzelbit för att visa hur bra vi passar ihop, att alla är olika och att alla behövs för att vi ska vara som bäst.

 

Bokmärket talar om att du alltid har en plats här hos oss i klassen. Denna plats finns här hur du än känner dig den dagen.

I brevet finns också en smarties. Den visar hur smart jag tycker du är. Vi kommer att lära oss mycket roliga saker tillsammans och av varandra.

Slutligen skickar jag med en stjärna. Den får du som du säkert förstår för att den symboliserar DIG! För mig är du en stjärna som kommer att växa sig starkare och lysa upp varje dag.

Välkommen till årskurs ett. Vi ses på måndag.

Hälsningar Evelina Lago Unnestam"

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset