Kaden Myers är 18 månader gammal och lider av spinal muskelatrofi. När han träffade en några år äldre pojke var det beviset på att barn ser varandra just som barn, och inte som sina sjukdomar.

Floridabon Katie Myers var och besökte ett lokalt vetenskapsmuséum med sin rullstolsbundna son Kaden när hon märkte hur Kaden börjat interagera med en äldre pojke som också besökt centret.

Kaden diagnostiserades med spinal muskelatrofi (SMA) vid sju månaders ålder. Spinal muskelatrofi innebär att de motoriska nervellerna i mellanhjärnan, förlängda märgen och ryggmärgen bryts ned. Denna nedbrytning leder till muskelsvaghet och muskelförtvining.

Pojken som Kaden interagerade med hjälpte Kaden vid en av utställningarna, och fick Katie Myers att skriva ett Facebookinlägg om händelsen, som var viktigare än vad den kanske först framstår som.

► LÄS MER: Huden hos Jonathan, 14, faller av vid minsta rörelse – ”Jag har redan levt halva mitt liv”

”Till den lilla pojken på vetenskapsmuséet. Jag vet inte vem du är, men tack för att du är fantastisk. Du lät min son leka med dig. Du hjälpte honom att plocka upp bollar från golvet när du såg att han inte kunde göra det. Du frågade inte vad som var fel med honom eller varför han inte kunde gå. Du såg honom.

Kaden är liknar dig på många sätt, han är väldigt nyfiken och otroligt smart. Han vill veta hur allt fungerar. Tack för att du hjälpte honom att vrida i spaken när du märkte att han var för svag för att göra det själv. Du kommer förmodligen aldrig se det här men du gör världens bättre bara genom att vara den du är.”

Inlägget har delats över femtio tusen gånger, och för Metro berättar Katie att poängen med inte var att hon faktiskt letar efter pojken, utan för att hon vill uppmärksamma hur viktigt det han gjorde faktiskt var.

– Poängen är inte att han var snäll. Det är att han var behandlad som en jämlike och sedd som ett barn, inte som sin rullstol, skriver hon till Metro.

SMA drabbar ungefär en av 6 000 personer, och är den sjukdomen som dödar flest spädbarn i USA. Katie driver en organisation för att stötta Kaden och för att bidra till att sjukdomen ska kunna komma att botas, Kaden’s cure.

Du kan läsa mer om SMA på Socialstyrelsens webbsida.

► LÄS MER: Föddes utan ögon och näsa – nu har Yahya, 4, fått ett nytt ansikte

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset