Metros läsare vittnar om att det lätt kan bli bråk i tvättstugan.
Metros läsare vittnar om att det lätt kan bli bråk i tvättstugan.

I tvättstugan kan du inte gömma dig för dina grannar. Här har Metros läsare fått berätta om när det inte riktigt gått som de tänkt sig.

Man, 33 år: Bokar med papperstussar

”I tvättstugan i mitt hus bokar man på en tavla genom att stoppa in en nyckel på ett visst datum, men en man stoppar i stället in papperstussar i hålen på tavlan. Systemet är ju till för att man inte ska kunna boka en massa tider åt gången, men den här mannen bokar minst tio tillfällen varje månad. Och ingen vågar ta bort hans papperstussar!”

 

Kvinna, 21 år: Påstod att min pojkvän var psykiskt sjuk

”Kom ner till tvättstugan och träffade en granne, en medelålders dam, som precis var klar. Vi har pratat lite förut. Nu frågade hon mig hur min kille mådde, och jag svarade att han mår bra. Då menar hon på att jag tidigare beklagat mig över att han är psykiskt sjuk (vilket jag aldrig har gjort och han inte är). Jag förnekar såklart. Då blir damen sur, tar sin tvätt, smäller igen dörren och går…”

LÄS MER: Sålde gammal frukt flera gånger – här är läsarnas värsta grannhistorier 

Man, 28 år: Kalsongerna låg i golvbrunnen

”Jag var ungefär en timme sen till min tvättid, vilket man får vara enligt reglerna. Då märker jag att någon annan har försökt sno tiden. Jag blev tvungen att ta ut personens dyngsura kläder och lägga dem i tvättvagnen. En av två tvättmaskiner var sönder och jag hade helt enkelt inte hunnit tvätta mina egna kläder om jag hade väntat. Dessutom var jag extremt trött på folk som försöker sno tider – det här var inte första gången.

När jag kommer in för att ta ut min första tvätt upptäcker jag att den här personen måste ha fått totalt spel på att få sin ”tvättid” avbruten. Hen har stängt av även min maskin och strött mina kläder över golvet. Mina kalsonger låg i golvbrunnen tillsammans med blöta dammslamsor, och i mopphinken tillsammans med grumligt smutsvatten.

Något spår av förövaren fanns inte. Det var bara att börja tvätta om från början. Och nej, jag hann inte tvätta klart.”

 

Man, 23 år: Sov där i bara kalsonger

”Jag lyckades låsa ut mig själv från lägenheten efter en utekväll – i bara kalsonger. Rationellt eller inte så tog jag beslutet att ta mig ner till tvättstugan, eftersom det är så kallt i trapphuset. Väl där la jag mig golvet, somnade, och väcktes sedan av grannen som hade tvättid morgonen därpå. Det var pinsamt, det var det.”

LÄS MER: Metros läsare berättar: Det här är det värsta jag har gjort under arbetstid

Kvinna, 33 år: Krympte mina kläder

”Jag hade helt glömt bort min tvätt i maskinen, och kom ner till tvättstugan en halvtimme efter att min tid gått ut. Då hade nästa person varit snäll och lagt mina kläder i torktumlaren och börjat tvätta sina egna – men inte alls kollat på vad som faktiskt tål att torktumlas. Försiktigt försökte jag fråga personen om den kunde tänka sig att ersätta mig för några av de plagg som krympt för mycket, men svaret jag fick var att jag fick skylla mig själv… Jag kunde delvis hålla med.”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset