Tobias Forsberg i Leksand jagar en Örebrospelare under lördagens ishockeymatch i SHL mellan Leksands IF och Örebro som Örebro vann med 3–2.
Tobias Forsberg i Leksand jagar en Örebrospelare under lördagens ishockeymatch i SHL mellan Leksands IF och Örebro som Örebro vann med 3–2.

Örebros lagkapten Viktor Ekbom sitter i omklädningsrummet och är märkbart lättad efter segern i bottenmötet mot Leksand med 3–2. En vinst som blev verklighet där Lidor Hudacek avgjorde i förlängningen.– Det här är så jäkla skönt. Nu får vi äntligen slut på allt snack om att vi inte har vunnit, sade Ekbom.

Han erkänner att tre inledande matcher och noll poäng satt press på laget.

– Vi har varit ängsliga inom laget. Det har varit flera lägen där vi spelat sarg ut istället för att hålla i pucken och jobba konstruktivt. Men i dag gjorde vi en bra match. Nu vänder det för oss.

Men Viktor Ekbom och hans lagkompisar fick en mardrömsstart i detta viktiga bottenmöte mellan de två lag som stod på noll poäng inför den här matchen.

Visade styrka

Leksand gick upp i ledningen med 2–0 efter två mål i powerplay och hade dessutom flera chanser på 3–0.

– Visst var det jobbigt, men samtidigt dominerade vi spelet. Vi visade också styrka att inte vika ner oss vilket är lätt att göra i det läget, med tanke på vår tunga inledning på säsongen, säger Viktor Ekbom.

Örebros vändning kom efter 11.18 i andra perioden när Dominique Heinrich reducerade till 2–1. Örebro dominerade sedan kraftfullt och var på gång att tidigt avgöra matchen när Greg Squires gjorde 2–2 i början av tredje perioden.

Men Leksand kom tillbaka och pressade Örebro i slutminuterna. Bland annat hade Markus Lauridsen ett stolpskott. Örebrospelarna höll ut och jublade desperat när Libor Hudacek avgjorde i förläningen.

– Nu vänder det. Dessutom får vi snart tillbaka våra skadade spelare. Det blir en bonus för oss, säger Viktor Ekbom.

Tveeggat i Leksand

Samtidigt gick Leksandstränaren Per-Erik Johnson och hade svårt att få kontroll på sina känslor:

– Nu känns det tveeggat. Visserligen förlorade vi matchen, men vi tog ändå en poäng, spräckte nollan och kom därmed in i serien.

Leksand gjorde säsongens bästa match och visade att alltfler pusselbitar faller på plats. Bland annat hade laget för första gången denna säsong ett stabilt målvaktsspel när Henrik Haukeland ställde sig i målet. Dessutom spelade laget stabilt utan alltför många avgörande misstag.

– Om vi fick en etta i betyg på en femgradig skala efter premiärmatchen värderar jag detta till två och en halv. Vi gjorde färre misstag i dag och killarna lär sig något av att spela i SHL för varje match. Det går åt rätt håll. Men det var surt att förlora på det här sättet, säger Per-Erik Johnson.

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset