DOM. För fyra månader sedan rånmördade de en 26-årig webdesigner. Målet var att att komma över hans bärbara dator. Igår dömdes gärningsmännen till tio respektive sex års fängelse.
Den 24 februari i år var den 26-årige webdesignern på väg till en födelsedagsfest i Bergsjön.
Med sig på spårvagnen hade han sin nyinköpta laptop. På samma vagn satt två påverkade missbrukare, 23 och 28 år gamla. De såg den uppfällda datorn och bestämde sig för att ta den.

De gick av samtidigt som 26-åringen, och försökte strax därefter att ta laptopen. När han gjorde motstånd, började misshandeln med sparkar och slag. 26-åringen knivhöggs sedan tre gånger av 28-åringen, och trots att den yngre gärninsmannen försökte hindra honom, gick offrets liv inte att rädda. Ett av sticken trängde in i hjärtat, och mannen dog strax efteråt. Efteråt tipsade 23-åringen polisen. Han frias från misstanke om mord och medhjälp till mord, men döms över minimistraffet för grovt rån .

28-åringen har å sin sida hela tiden hävdat att offret ramlade på kniven, något som tingsrätten inte bedömer som trovärdigt. Flera boende i området, bland annat en flicka som var ute och åkte pulka, har vittnat om händelseförloppet. Förutom fängelsestraffet tilldöms 28-åringen att betala cirka 300 000 kronor i skadestånd till offrets anhöriga.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset