Har du svårt att hålla liv i dina blommor? Här är tekniken som hjälper dig fuska med dina plantor.

Nu behöver ni inte bråka om vem som ska vattna blommorna därhemma, här är tekniken som sköter det automatiskt. Franska Parrot har presenterat två nyheter som hjälper dig hålla liv i blommorna.

Pot, är namnet på en smart kruka som mäter precis hur din blomma mår. Den mäter fuktnivå, temperatur, mängden gödningsmedel och mängden solljus som når växten.

Du fyller själva krukan med vatten och den kan sedan portionera ut det till växten när det behövs. Till sin hjälp har den olika sensorer men också tillgång till en databas med de vanligaste krukväxterna (enligt Parrot finns det redan över 7 000 växter i databasen). Du får rekommendationer och skötselråd utifrån de givna förutsättningarna direkt till din mobil.

H2O fungerar på samma sätt, men istället för en kruka är det ett vattenmagasin som placeras direkt i jorden i krukan. I övrigt är den utrustad med samma sensorer som Pot. Du monterar själv en petflaska i vattnaren.

Redan förra året visade Parrot ”Flower Power”, en liknande sensor som var något enklare i sitt utförande. Den kostar cirka 500 kronor, men något cirkapris finns ännu inte för Pot och H2O. Klart är att de lanseras senare i år.

►LÄS MER: Här är fem heta prylar från elektronikmässan i Las Vegas

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Blommor