Det är lätt hänt att en negativ ­inställning tar över psyket och gör hela aproachen till arbetet tyngre. Men det finns knep för att hindra att de vardagliga arbetsuppgifterna blir tråkiga. Susanne Stensson, karriär- och jobbcoach ger sina tips.
– Dina känslor kring vissa arbets­uppgifter på jobbet kan förändras med ganska små medel. Det går alltid att hitta sätt att göra saker och ting roligare, säger Susanne Stensson.

Bejaka det trista
– Det trista känns ännu tristare när vi bygger upp ett motstånd. Testa att bejaka uppgiften i stället. Ta den för vad den är, en uppgift bland andra, utan att bygga upp tankar om hur jobbig och trist den är. 

Använd positiva ord
– Vilka ord du använder har betydelse för hur du mår. I stället för att säga exempelvis ”vad jobbigt att behöva gå igenom den där pappershögen”. Hur känns det i kroppen om du i stället säger ”det kommer att bli så skönt att rensa den där pappershögen”?
 
Röj undan ångesten
– Låt inte rädslor ta över känslorna under arbetsdagen. Om du exempelvis tycker att det känns trist och lite ångestfyllt att behöva ringa vissa samtal, se till att klara av dem direkt och fokusera på känslan av att vara en ”doer”. 
 
Källa: Metrojobb.se
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset