I helgen är det alla hjärtans dag.

Ja, jag vet redan nu vad ni kommer att säga. "Kommersiellt jippo", blaha blaha, "visa kärlek varje dag istället", jag vet, jag vet, men jag har faktiskt tre personer jag skulle vilja bjuda in till en alla hjärtans dag-middag och prata om begreppet kärlek med.

1. Vladimir Putin.

Jag och Putin skulle prata om den där känslan av att gå och vakta mobilen en hel dag för att snartsnartsnart kommer ett sms, om att ligga vaken och rita hjärtan på någons rygg med fingrarna, om att planera outfits en vecka innan man ska ses, om att inte kunna sova för att det enda som snurrar i huvudet är "låt det hända, låt det hända, låt det hända", om att fota skärmen där ens ändrade relationsstatus lyser, och om att skriva åtta sidor i sin dagbok om vilken enormt fantastisk lycka det är att man faktiskt får vara med om det här. Sedan skulle jag fråga varför han tycker att de här känslorna ska vara förbjudna för vissa människor.

2. Vakten i Malmö som dunkade en nioårings huvud i golvet. 

Jag skulle berätta för vakten om min bästa elvaåring i hela världen. Om att han spelar hockey och om att han drömmer om att åka till Kanada och titta på de megastora träd han lärt sig om i skolan. Om hur han suckar när han måste göra läxorna men slukar Dagbok för alla mina fans-böckerna. Och jag skulle berätta om min bästa sjuåring i hela världen, om hur det kittlas när hon försiktigt, försiktigt flätar ens hår. Om att hon nyss börjat ta pianolektioner och spelar Spanien med sällan skådad bravur. Om att hon avgudar Katy Perry och kan namnen på alla programledare på Barnkanalen. Sedan skulle jag fråga vakten exakt var mellan de här två åldrarna han tror att någon kan vara så fruktansvärt farlig för allmänheten att man måste hålla fast det barnet och trycka hens huvud i ett golv.

3. Jimmie Åkesson.

Jag och Jimmie skulle prata om den där horribla känslan av att vakna mitt i natten ur en dröm om att ha blivit lämnad. Vi skulle prata om tysta telefoner och tysta middagar. Vi skulle prata om oron när ens sms förblir obesvarat under en ovanligt lång tid. Vi skulle prata om att gråta så mycket att man tror att man ska kräkas upp hela magen, om att andas sig igenom panikattacker och om att vara övertygad om att man är den absolut ensammaste människan i världen. Sedan skulle jag fråga Jimmie varför han tycker att vissa människor ska tvingas ifrån sina absolut mest älskade endast på grund av att han anser att de som har ett visst nummer i sina pass inte är värda att få bo i samma land som sin familj.

Varsågoda, Putin, vakten och Jimmie. Mejla mig så styr vi upp något.

+ Joel Alme briljerar på svenska på nya singeln Backa tiden.

- En till Lajkat-/Omtalat-/Viralt-länk på Facebook och jag kastar ut datorn.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset