Jag vill med all respekt bara poängtera en sista sak – alla vill inte se ut, och ser faktiskt inte ut, som en bäver mellan benen, skriver Sandra Linder.

SVT visar upp en animerad kvinna med runda bröst och utan könshår i programmet ”Fråga doktorn” vilket får moraltanterna att skrika rakt ut.

Även mannen saknar kroppsbehåring och kommentarsfältet kring debatten består till största del av en krititiserande "äldre generation" som menar på att man visar upp "ett barn" och skapar ett skevt ideal.

LÄS MER: ”Låt mig baka bullar och dricka skumpa medan min man byter däck”

Jag som 23-åring lutar mig tillbaka och bara skrattar! 

För att vi andra inte alls kan relatera till den önskade idealbilden är uppenbarligen skitsamma.

"Så där ser inte medelsvensson ut", menar man, och då är min följdfråga om det finns något "snittideal" man ska gå efter? För det är ganska stor skillnad på en 20-årings kropp och en 50-årings kropp, mina tjejkompisar rakar fittan men jag är inte helt säker på om mormors väninnor gör det. Inget jag bryr mig särskilt mycket om heller.

Att uppmuntra till ett onaturligt ideal kan diskuteras. Inte för att jag ser det onaturliga i att vara någorlunda vältränad och raka sig, och runda bröst KAN man faktiskt ha naturlig väg (i alla fall innan graviditet och barnafödande), även om det kanske är mer ovanligt än vanligt. 

LÄS MER: Studie: Tre gånger vanligare med nakna kvinnor på film

Och då har vi helt plötsligt en väldigt normal kvinna och man i animerat format framför oss. 

Jag vill med all respekt bara poängtera en sista sak – alla vill inte se ut, och ser faktiskt inte ut, som en bäver mellan benen! 

Sandra Linder

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset