Mannen som har ställt intima frågor om sex har nu blivit polisanmäld. (Bilden har tagits i ett annat sammanhang)
Mannen som har ställt intima frågor om sex har nu blivit polisanmäld. (Bilden har tagits i ett annat sammanhang)

Mannen som har kontaktat flera kvinnor i Skaraborgstrakten säger att han ringer från Statistiska centralbyrån. Sedan börjar han ställa frågor om sex. Två av kvinnorna har nu polisanmält händelserna.

Det är inte första gången som en person använder sig av täckmanteln att han ringer från Statistiska centralbyrån, SCB. Under 2012 och 2013 blev ett flertal kvinnor uppringda. Då började personen ställa ett par oskyldiga frågor, sedan ändrade de karaktär och handlade om deras sexliv. 

Den gången kunde samtalen spåras och en man dömdes till skyddstillsyn och skadestånd år 2014. 

► LÄS MER: De måste berätta om sina sexvanor för att få stanna i Sverige 

Nu har ett flertal kvinnor fått samtal som är på ett liknande tillvägagångssätt, skriver Expressen/GT. Två av dem har polisanmält. Men enligt polisen har de inte tillräckligt med uppgifter för att kunna ta utredningen vidare: 

– I de ena fallet fick vi inte telefonnumret och i det andra fallet kom samtalet från en kontantkortstelefon, säger Tony Johansson till GT/Expressen. 

SCB genomför undersökningar om levnadsvanor, men de ställer aldrig frågor om sexualitet. Den som fått ett sådant samtal uppmanas att polisanmäla. 

► LÄS MER: SCB larmar om statistikproblem

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset