Annie Lööf (C) vill helt slopa arbetsgivaravgiften för personer under 18 år.
Annie Lööf (C) vill helt slopa arbetsgivaravgiften för personer under 18 år.

Centerpartiet vill helt slopa arbetsgivaravgiften för unga under 18 år och i två år för unga, långtidsarbetslösa och nyanlända. Partiledaren Annie Lööf väntas presentera förslagen i sitt sommartal i Stockholm i dag.

Redan tidigare har Annie Lööf föreslagit att arbetsgivaravgiften slopas i två år för unga, långtidsarbetslösa och nyanlända, vilket enligt Centern skulle ge 45 000 nya jobb. Reformen väntas kosta runt 12 miljarder kronor, enligt tidigare presenterade siffror. Nu föreslår Annie Lööf ytterligare en jobbreform i en debattartikel i SvD.

För unga under 18 år bör arbetsgivaravgiften slopas helt, för att underlätta ungas inträde på arbetsmarknaden. För en arbetsgivare skulle det innebära att kostnaden för att anställa en ung person skulle minska med i genomsnitt 5 000 kronor per månad. Hur mycket den reformen skulle kosta redovisas inte.

Ett tredje förslag från Centern är att en arbetsmarknadskommission tillsätts med uppdrag att skyndsamt ta fram reformer för framtidens arbetsmarknad. Centern vill bland annat ändra på lagen om anställningsskydd (LAS).

Centerledaren håller sitt sommartal på Långholmen i Stockholm med start klockan 12.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset