Annie Lööf (C) tycker inte att Socialdemokraterna mött de krav som hennes parti ställt. "Socialdemokraternas svar på Centerpartiets politiska krav är tyvärr långt ifrån tillräckliga," skriver Lööf i en debattartikel på Aftonbladet.

I förra veckan la Centerledaren Annie Lööf fram en lista på krav till Socialdemokraterna. Bland annat handlade det om friare hyressättning och liberalare arbetsrätt. Men Socialdemokraterna verkar inte ha mött kraven.

”Socialdemokraterna har kommit med ett skambud när det gäller en rad av de politiska krav som Centerpartiet fört fram. Om detta skulle vara slutsvaret kommer Centerpartiet rösta nej till Stefan Löfven,” skriver Annie Lööf i en debattartikel på Aftonbladet.

LÄS MER: S stor vinnare – här är fem viktiga punkter från SCB:s mätning

”En sista chans”

Men hon stänger inte dörren helt till Socialdemokraterna.

”Vi är beredda att denna vecka ge S en sista chans att möta upp våra krav på politiska reformer. Det innebär att vi behöver tydliga besked från S på ett antal områden,” skriver Centerledaren.

Bland annat handlar det om arbetsmarknaden, bostadsmarknaden, äganderättsformer på landsbygden, skattesänkningar på jobb och företagande, möjlighet till återförening i migrationspolitiken och valfrihet i vården.

Tidigast på onsdag klockan 09 väntas talmannen lägga fram Stefan Löfven (S) som förslag till statsminister för riksdagen.

LÄS MER: Talmannens verktygslåda – från sondering till extraval

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om politik