"Nu behöver S ta ställning till detta", säger C-ledaren om kravlistan.
"Nu behöver S ta ställning till detta", säger C-ledaren om kravlistan.

Centerledaren Annie Lööf har ett antal krav för att släppa fram Stefan Löfven som statsminister. Sänkta skatter på jobb och företag, liberalare arbetsrätt och friare hyressättning är några av kraven på listan, rapporterar DN.

På onsdag nästa vecka röstar riksdagen troligtvis om Stefan Löfven (S) som statsminister. För att han ska få uppdraget att bilda regering krävs det att 175 riksdagsledamöter inte röstar mot honom. Nu berättar Centerledaren Annie Lööf vad som krävs för att hennes parti ska trycka på den gula knappen och släppa fram Löfven, rapporterar Dagens Nyheter.

LÄS MER: Löfven om statsministeromröstning: Är andra förutsättningar nu

– Det är en gedigen lista på ett antal liberala krav. Det handlar om sänkta skatter på jobb och företag, att liberalisera bostads- och arbetsmarknaden och det handlar om att säkra valfriheten i välfärden. Men också om frihets- och äganderättsreformer för landsbygden. Specifikt kan det handla om kraftigt sänkta marginalskatter, reformerade turordningsregler, en liberalare arbetsrätt och friare hyressättning. En rad förslag som innebär att Centerpartiet får genomslag för den politik som vi har drivit under en lång rad av år, säger hon till tidningen.

Beslutet om kraven fattades av Centerns partistyrelse och riksdagsgrupp på ett möte i måndags. Annie Lööf kommer att överräcka kravlistan när hon träffar Stefan Löfven. Men hon ser det fortfarande som osannolikt att Centerpartiet släpper fram en socialdemokratisk regering.

– Dels är det en statsministeromröstning i nästa vecka, dels kommer vi att ställa ett antal skarpa liberala krav för S att ta ställning till. Skulle S godta detta kommer vi att överväga att rösta gult. Men nu behöver S ta ställning till detta, säger hon till DN.

LÄS MER: Talmannens verktygslåda – från sondering till extraval

 

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om politik