Stefan Löfven anser att landets rika kan bidra mer. Övriga personer på bilden har inget med texten att göra.
Stefan Löfven anser att landets rika kan bidra mer. Övriga personer på bilden har inget med texten att göra.

Statsminister Stefan Löfven kan tänka en ny förmögenhetsskatt för landets toppskikt. "Det är ingen tvekan om att de som har det allra bäst ställt kan bidra mer än de gör i dag", säger han till Aftonbladet.

I en intervju med Aftonbladet utesluter inte Stefan Löfven (S) att återinföra förmögenhetsskatten. Skatten avskaffades 2007 av Alliansregeringen. Sedan dess har Vänsterpartiet drivit på att den ska återinföras.

Frågan kommer på tal efter att Löfven pekat ut de rikas kapitalinkomster som en bidragande orsak till de ökande inkomstklyftorna.

– Nej, när vi tittar på vår budget och hur den faller ut så ger den mest till dem som behöver mest. Förut gav den mest pengar till dem som redan hade mest. Det är kapitalinkomsterna som är svåra att styra. Men jag är den första att hålla med om att vi har för stora klyftor i Sverige. De måste minska, säger han.

På tidningens undran om det blir en ny förmögenhetsskatt svarar han:

– Vi återkommer, vi håller som sagt var på och ser över hur vi ska göra detta, men det är ingen tvekan om att de som har det allra bäst ställt, de kan bidra mer än de gör i dag.

LÄS MER: Stefan Löfven mest KU-anmäld någonsin

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset