De svenska partiledarna reagerar starkt på händelserna i Bryssel under tisdagsmorgonen. "Det är en attack mot det demokratiska Europa", säger Stefan Löfven.

TT

Flera personer har dödats och skadats i explosionerna på Bryssel-flygplatsen Zaventum, som enligt uppgifter orsakats av självmordsbombare.

Samtidigt håller tunnelbanan i Bryssel på att evakueras, efter en explosion på en station vid EU-kommissionen.

De svenska partiledarna har reagerat starkt på händelserna.

"Fruktansvärda och fega terrordåd i Bryssel. Jag tänker på alla som drabbats. Låt oss bekämpa terrorn med fasthet och demokrati.", skriver Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt på Twitter.

"Fruktansvärda nyheter från Bryssel om attentatet på flygplatsen. Mina tankar går till offren och deras anhöriga.", skriver Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor på Twitter.

"Fruktansvärda och avskyvärda attentat som nu skett på flygplatsen och i tunnelbanan i Bryssel. Mina tankar går till offren och de anhöriga.", skriver Centerpartiets partiledare Annie Lööf på Twitter.

"Bryssel har drabbats av terrordåd och även om omfattningen inte är fullt känd så finns uppgifter om döda och skadade. Det är en attack mot det demokratiska Europa. Vi kommer aldrig att acceptera att terrorister angriper våra öppna samhällen", säger statsminister Stefan Löfven i ett skriftligt uttalande till TT.

" Fasansfulla attentat i Bryssel, mot människor och familjer men också mot vårt samhälle och vår öppenhet. Terrorismen måste bekämpas.", skriver Anna Kinberg Batra, Moderaternas partiledare, på Twitter.

 ► LÄS MER: Explosioner vid flygplatsen i Bryssel

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik