Det var i juni förra året som Mehmet deltog på samma middag som ledaren för den högerextrema organisationen Grå vargarna.
Det var i juni förra året som Mehmet deltog på samma middag som ledaren för den högerextrema organisationen Grå vargarna.

Statsminister Stefan Löfven har med anledning av Mehmet Kaplans middag i dag haft ett möte med bostadsministern. Där riktade han skarp kritik mot bostads- och IT-ministern.

"Som minister har man själv ett ansvar för att agera på ett sådant sätt att det aldrig råder några tvivel om vilka organisationer eller värderingar man företräder. Därför är det djupt beklagligt att Mehmet Kaplan hamnade i det sällskapet och han har förstått att han måste vara mycket noggrannare", säger Stefan Löfven i ett skriftligt uttalande.

►LÄS MER: Här äter Kaplan middag med högerextrema

"I Sverige är det fullkomligt oacceptabelt att hetsa mot andra grupper, oavsett om det är religiösa, etniska eller politiska. Här ska all politisk verksamhet bedrivas under demokratiska former och med respekt för alla människors lika värde och rätt. Dessa principer är inte förhandlingsbara", skriver Löfven.

Han säger också att Mehmet Kaplan tydligt tagit avstånd från de personer och organisationer som har uppmärksammats i samband med den här middagen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik