Emelie Johansson blev beroende av att shoppa skönhetsprodukter efter separationen med pojkvännen. Till slut sökte hon till TV 3:s Lyxfällan för att få hjälp. det svåraste var att sluta med löshår. ”Jag kommer att känna mig tom”, säger hon i programmet.

TV 3

Löshåret är en av Emelie Johanssons största utgifter. I veckans Lyxfällan tvingas hon göra sig av med det. 

Problemen började efter att Emelie, 27, separerat från sin sambo och fick en tajtare budget att leva på. I stället för att anpassa sin ekonomi till de nya ramarna, började hon att tröstshoppa. 

– Det blev så när jag separerade, vi hade två löner och helt plötsligt var jag själv. Då var det lätt att shoppa när man mådde lite dåligt, säger hon i programmet.
 
Mest pengar gick åt till löshåret, som förnyades varannan månad för 1200 kronor. När pengarna tog slut så maxade hon sitt kreditkort, och lånade pengar av sin mamma till en resa till Turkiet. 
 
Till sist blir situationen ohållbar.
– Jag hade betalat alla mina räkningar och hade inga pengar kvar jag hade bara mitt kreditkort som var maxat. Då kände jag att då behövde jag hjälp. 
 
För att få hjälp ur sin situation ringde hon Lyxfällan. 
 
I programmet framgår att Emelie går back med 5 500 kronor varje månad. En av de första utgifterna hon måste dra in på är löshåret. Först vill hon inte skiljas från det, utan blir arg på programledaren Patric Grimlund när han ber henne ta av det. 
– Jag kommer att känna mig tom, det känns som om något är borta. Jag kan inte ha min naturliga hårfärg, jag ser ut som en råtta, säger Emelie i programmet.
 
Lyxfällan sänds i TV 3 på torsdagar 20.30
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset