På lördag springer många av oss det stora Göteborgsvarvet. Vare sig du springer eller inte kommer här helgens tips på hur du tar del av den stora sprintfesten, hur du laddar upp och varvar ner.

Slottskogsvallen
Det är magiskt att titta på folkmyllret vid starten, som också råkar vara målgången. Antingen går folk runt som fokuserade zombies eller virriga hönor i vänta på att startpistolen ska ljuda. Det går att ta på stämningen. Är man tidig går det alldeles utmärkt att ha en liten picknick i solen.

Miss Sophie, Kungsportsavenyn 5
Om ni vill följa varvets höjdpunkt så ska ni ta er till Avenyn. Det är en bit kvar till mål, men här får alla som springer sitt egna ärevarv på något sätt. Miss Sophies är perfekt ställe för dig och vännerna att sitta och skåla och, kanske, känna er lyckligt lottade att ni slipper springa och bara får njuta av spektaklet.

Pumpgatan 2, Hisingen
För de som bor på Hisingen och vill följa löparcirkusen så brukar ett hett tips vara att ta sig till SVT-huset. Här har det gått ungefär halva sträckan av loppet och det är lätt att skilja agnarna från vetet, vilka som går och vilka som springer. Notera att undertecknad kommer att krypa förbi.

Trädgårn, Nya allén 11
Vare sig du ska springa eller inte, ta dig till sommarklubben Port Du Soleil som har premiär på Trädgårn ikväll fredag. En underbar trotjänare som är väl värt ett besök. Här kan du dansa dig svettig natten lång samtidigt som du blir uppvärmd lagom till start på lördagen. Två flugor i en smäll, alltså.

Sing Sing, Karl Johansgatan 86
Efter en löparlördag passar inget bättre än att tillsammans med vänner fira vinst eller förlust. Det finns mängder av alternativ, men denna helg slår jag ett slag för Sing Sing. Karaokens högborg i Gbg. Ät gott, återställ vätskebalansen och sjung för full hals i ett eget karaokerum. Perfekt avslut på lördagen!

Jesper Lögdahl, dj & chefredaktör World in Property

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset