Lana Del Rey är första artisten att bokas till nästa års Way Out West.
Lana Del Rey är första artisten att bokas till nästa års Way Out West.

Första artisten till Way Out West 2017 är bokad. I slutet av nästa sommar återvänder Lana del Rey till Sverige, kan Metro nu exklusivt berätta.

Biljetterna är redan släppta, trots att inga artister bokats. Men nu står det klart att Lana Del Rey gästar festivalen i Slottsskogen.

– Det känns uppfriskande att börja med att dra ut en headliner pang på. Jag tycker publiken förtjänar det. Lana Del Rey har ju trots sin förhållandevis korta karriär redan uppnått närmast ikonstatus, säger Ola Broquist, vd för Luger.

LÄS MER: Way Out West satsar på alkoholfritt

Senast stjärnan besökte Sverige var 2014 när hon spelade på Bråvallafestivalen. Sedan dess har hon släppt kritikerhyllade skivan ”Honeymoon” 2015 och gästat The Weeknd på nysläppta ”Starboy”.

– Hon är en solklar WOW-stjärna som går en egen väg i ett ganska likriktat flöde. Vi vet sedan tidigare att en stor del av besökarna sjukt gärna vill se henne på festivalen.

Trots att biljetterna redan börjat säljas är det annars tomt på artistfronten inför den elfte festivalen i ordningen. Och arrangörerna är förtegna om när det blir fler namn till affischerna.

– Vi får se när nästa artistsläpp blir. Julafton kanske. Vete fan.

Kort om Way Out West 2017

Vad? För 11 året i rad arrangeras festivalen Way Out West i Slottskogen och Stay Out West på klubbar i Göteborg.

När? Den 10–12 augusti är årets datum.

Hur? Biljetterna är släppta och kostar från 1 395 kronor. Priset ökar dock ju fler biljetter som säljs upp till originalpriset 2 195 kronor.

Klara artister. Lana Del Rey.

LÄS MER: Way Out West får ny talarscen

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om way out west