”Landade i Kiev och ingenting fungerade”
”Landade i Kiev och ingenting fungerade”

Anna Brolin leder ”EM-studion” i TV 4 under fotbolls-EM. Och en av hennes värsta resor gick faktiskt till Ukraina. När hon reser i jobbet letar hon efter extra uttag på hotellrummet och hon reser aldrig utan kontanter.

Värsta resminne …

– Det är passande nog när jag skulle hem från Cypern och min flygbiljett var ogiltig vilket innebar att jag var tvungen att köpa en ny för 8 000 eller  9 000 med ett ukrainskt flygbolag. Jag landade i Kiev och ingenting fungerade, ingen mat fanns att köpa, det gick inte att ladda telefonen, jag satt bland vodkaflaskorna i taxfreebutiken för att kunna ladda. Det var en av de värsta resminnena. 

Bästa resminne …

– Jag har extremt många. Ett var när jag var i Titicacasjön i Peru och bodde hos en indianfamilj. Det är extremt långt bort både kulturellt och geografiskt. Men jag kan spanska så vi satt där och diskuterade politik. Det är häftigt att kunna sitta och prata sådant så långt bort hemifrån. 

Det packar jag alltid ner …

– Jag åker sällan utan kontanter. Det är inte så självklart att ha med sig kontanter i dag. Sedan har jag alltid en bra spellista i telefonen med mig. Och till sist ett bra handbagage. Om mitt bagage kommer bort och jag är ute och reser i jobbet så måste jag kunna klara mig minst en arbetsdag på det jag har i handbagaget. 

Det första jag gör på hotellrummet …

– Jag kollar in badrummet allra först. Det säger mycket om standarden på hotellet. Om badrummet är fräscht så är oftast resten av rummet det också. Sedan kollar jag hur många kontakter det finns i rummet eftersom jag ofta behöver mycket el om jag reser i jobbet. Sedan kollar jag också in sängen, om den är hård eller mjuk. 

Restipset …

– Jag hatar att köa och stor del av mitt resande går ut på att planera så att jag slipper köa så lite som möjligt. Att inte ställa sig bakom den största barnfamiljen i kön eller gå sist in i flygplanet eftersom det bara är onödigt att gå in tidigare. Ett annat tips är att ha koll när man är på semester. Fråga inte hotellet efter bästa restaurangen eftersom de kan vara betalda för att tipsa om ett visst ställe. Titta på nätet i stället. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset