Astronauterna lämnade internationella rymdbasen ovanför Nairobi. Tre timmar senare landade de – mitt i kazakstanska ödemarken.

I den tidiga morgonsolen hade en samling människor tagit sig, med hjälp av terränggående fordon, långt ut på den kazakstanska stäppen. Med exakt geografisk precision landade också den rymdfarkost de väntat på –en kapsel som dockats från den internationella rymdbasen i omloppsbana kring jorden. I kapseln fanns den amerikanske geologen Joseph Acaba och hans två ryska kolleger Gennady Padalka och Sergei Revin, som alla bars ut och placerades i halvliggande stolar för att långsamt vänja sig vid gravitationen.

Gennady Padalka, som är den mest rutinerade av dem, har därmed placerat sig som nummer fyra på listan över de som varit ute längst i rymden, med sina fyra rymdresor i ryggen, på totalt 711 dagar. Den aktuella resan har varat i fyra månader.

Astronauterna lämnade rymdbasen över Nairobi och landade mitt ute på kazakstanska stäppen.
Bara några timmar efter att den lämnat den internationella rymdbasen landade rymdkapseln med tre välbehållna astronauter.
Tidigt på måndag morgon fick rymdfarkosten markkontakt.
Astronauterna landade med sådan precision att ett återställningsteam kunde vara på plats med terränggående fordon bara sekunder efter landningen.
Den amerikanske geologen Joseph Acaba har landar efter sin andra rymdresa. "Det är skönt att vara hemma", var hans första ord efter landningen.
Joseph Acaba från NASA återvände till jorden tillsammans med sina ryska kolleger Gennady Padalka and Sergei Revin.
Efter landningen ska astronauterna acklimatiseras till tyngdkraften med hjälp av tillbakalutande stolar.
Joesph Acaba gjorde tummen upp för att visa att allt gått bra.
Gennady Padalka skriver traditionsenligt sin autograf på kapseln som tog dem från den kapsel som tog dem från rymdlaboratoriet tillbaka till Jorden.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset