En luftballong gick i går kväll ner för landning – mitt på Liljeholmskajen i södra Stockholm. Landningen, som skedde inför publik, blev odramatisk. De tolv personerna ombord klarade sig oskadda.

Scoopshot

Luftballongen landade odramatiskt på Liljeholmskajen i södra Stockholm i går kväll. Ingen av de tolv personerna ombord skadades. 

– Vi hade flugit en timme och vinden var ganska svag och obestämd. Så jag tänkte att det fick räcka för kvällen och satte ner ballongen på kajen, säger ballongföraren K-G Silverstolpe till Metro.

Ballongfärden hade börjat i Enskede och tanken var att den då stadiga sydliga vinden skulle föra ekipaget över innerstan mot Frescati.

– Men när vi kom in över Södermalm vred vinden och vände. Den blev opålitlig och jag ville inte chansa och riskera att fara ut över Mälaren. Det är inte svårt att parkera en ballong när det är vindstilla, säger K-G Silverstolpe, som har över 4 000 flygtimmar och hör till landets mest erfarna ballongpiloter.

Enligt honom var det aldrig någon risk för ett haveri.

Händelsen är inte den första incidenten med ballonger i sommar. Så sent som i fredags kväll landade en luftballong med 24 personer ombord i vattnet vid Fågelön i Mälaren. Passagerarna fick hjälp av räddningstjänst och fritidsbåtar att komma i säkerhet. Samma kväll fick flera andra ballonger göra nödlandningar. Inga personer skadades dock.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset