Europalagets Marian Gaborik jublar över sitt mål mot Sverige. "Vi hade mer att ge", säger Tre Kronors Gabriel Landeskog (nr 92) om insatsen i World Cup.
Europalagets Marian Gaborik jublar över sitt mål mot Sverige. "Vi hade mer att ge", säger Tre Kronors Gabriel Landeskog (nr 92) om insatsen i World Cup.

Förlust i semifinal mot Europalaget – och tack och hej till World Cup för Tre Kronor.Coloradoforwarden Gabriel Landeskog var besviken:– Allt annat än ett guld är ett misslyckande i våra ögon.

I stället för en finalserie i bäst av tre matcher mot Kanada kommande vecka väntar hemresa till Denver och träningsläger med Colorado inför den stundande NHL-säsongen.

– Man är rätt tom. Det är en konstig känsla, allting går så fort och man känner och tänker så mycket. Det är det här man har lagt sitt fokus på hela sommaren, och så tar det slut så här fort... det är en konstig känsla, sade han efter förlängningsförlusten mot Europalaget, 2–3.

Nådde inte max

Landeskog lämnar Toronto med en känsla av att hans lag inte fick ut allt som gick.

– Man ska inte underskatta Europalaget, de gör det fantastiskt bra genom hela turneringen och bevisar gång på gång att de är ett bra lag. Sedan tycker jag inte vi kommer upp i vår maxkapacitet någon gång under hela turneringen. Vi hade mer att ge när det handlar om det offensiva spelet, men vi kom aldrig upp dit, sade han.

Försvarar taktiken

Däremot försvarar han Rikard Grönborg och lagledningen när det kommer till det taktiska. Många upplevde det som att Tre Kronor aldrig släppte loss under semifinalen mot Europalaget, trots en bra taktisk start och en ledning.

– Jag tycker vi har ett bra spelsystem och jag tycker vi har uträttat det till hundra procent. Vi har gjort det vi ska göra, hade vi vunnit i förlängningen eller i tredje perioden hade vi inte suttit här och svarat på frågor om spelsystem. Självklart är det tråkigt att vi inte lyckades knipa den här, men det har inget med spelsystemet att göra.

Landeskog kunde dock inte sätta pekfingret på vad det var som saknades. Besvikelsen var dock påtaglig:

– Vi hade en fantastiskt bra chans med ett fantastiskt bra lag, så det är surt att sitta här som förlorare.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset