Sergej Bobrovskij var osäker.Svenskarna var säkra.Åsikterna gick isär kring Alexander Ovetjkins bortdömda kvitteringsmål mot Tre Kronor i World Cup.

Sista minuten mellan Sverige och Ryssland i Air Canada Centre blev rafflande. Med 33 sekunder kvar reducerade Alexander Ovetjkin till 1–2. 26 sekunder senare hamnade pucken bakom Tre Kronor-målvakten Jacob Markström ytterligare en gång.

Men kvitteringen blev bortdömd.

Efter videogranskningen ansåg domarna att Ovetjkin hade slagit in pucken med handen.

Ett beslut som Ryssland tyckte var tveksamt.

– Jag tittade bara på storbildsskärmen och det var tufft att se, sade målvakten Sergej Bobrovskij.

Tog den med handen

Svenskarna var dock säkra på att det var rätt beslut av domarparet.

– Ovetjkin tog ner den med handen och (Anton) Strålman gjorde ett fantastiskt jobb med att störa honom så att han inte fick en klubba på den, sade Markström.

Strålman:

– Min känsla var att det var hand och jag gör ju allt för att ta bort hans klubba eftersom jag vet att han kan skjuta in den där, sade han.

TT: Han jublade som han hade avgjort finalen – försöker han fuska sig till ett mål?

– Nej, han är en av historiens bästa skyttar och vill göra mål hela tiden. Det är klart att han ville att den skulle gå in. Men det spelade ingen roll hur mycket han hävdade att han nuddade den med klubban, det är domarna som dömer.

"Rätt beslut"

Gabriel Landeskog är inne på samma linje som sina lagkamrater:

– Det var svårt för oss att se, man fick kolla på storbildsskärmen. Det var en vinkel där det såg ut som om det var rätt beslut av domarna. I alla fall vad jag såg. Det var bara att lita på domarna, det var skönt att det gick som det gick.

Förbundskapten Rikard Grönborg:

– Vi fick se reprisen direkt och då såg man att det var solklart att det inte var mål, sade han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset