Det svenska Overwatch-landslaget har vittring på guld inför helgens World Cup på Blizzcon. Men det koreanska laget ser ut att kunna sätta upp rejält motstånd. ”Det är kulturen där borta, de sitter ju framför datorn dagarna ut”, säger Sebastian ”Zebbosai” Olsson.

 

Det är ett självsäkert landslag som möter upp Metro på ett gamingcenter i Stockholm. De tar inte ut segern i förskott. Bara nästan.

– Jag skulle säga att vi är bäst faktiskt. Vi har de bästa spelarna i alla roller helt enkelt, säger Tim ”Manneten” Bylund.

– Vi bör ha goda chanser att vinna turneringen, säger Sebastian ”Zebbosai” Olsson.

En av fördelarna med laguppställningen är att fyra av spelarna (Zebbosai, TviQ, Manneten och CWoosH) redan spelar tillsammans i klubblaget Misfits.

LÄS MER: Se när Kevyn ”TviQ” Lindström förutspår resultatet i World cup i Esport-tv

– Vi har redan den där synergin, så det finns inte så mycket vi behöver jobba på som lag. Sen har vi mycket individuell talang också, säger Kevyn ”TviQ” Lindström.

Men som så många gånger förut i esportsammanhang kan koreanerna sätta käppar i hjulet. De är regerande världsmästare, och med spelare som Fl0w3R, Saebyeolbe och Mano råder det ingen tvekan om att de utgör det största hotet i turneringen.

– Det som är läskigt med dem är att de är så duktiga på teamwork. De viker inte under press. Om man slänger något galet mot dem är de nästan alltid beredda på det, säger Johan ”CWoosH” Klingestedt.

LÄS MER: Dreamhack inför sovsalar endast för tjejer: ”Superbra beslut”

Zebbosai menar att koreanerna tränar snäppet hårdare.

– Det är kulturen där borta. Ett par stycken av oss har ju varit där och spelat, och de sitter ju dagarna ut. Mer än vad vi gör, säger han.

Vad är då receptet för att besegra det koreanska spöket? Att fortsätta med ”det gamla vanliga”, enligt CWoosH.

– Vi kommer att spela det vi har tränat på, det vi är bäst på. Det är dagens meta. Mycket dive. Men man vet aldrig, det kanske blir en lite kryddigare pick också.

LÄS MER: Uppgifter: Miljonlöner för vissa spelare i Overwatch League

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset