”Vi ska skicka våra grymma pappor till Moskva”. Så heter Pidde P:s nya VM-låt som han har gjort tillsammans med landslagsbarnen för att heja fram det svenska landslaget i sommar. ”Jag älskar att uppträda för kidsen och jag älskar även att både spela och kolla på fotboll. Så därför slog jag ihop båda grejerna!”, säger han.

När Sverige slog ut Italien och blev klara för VM visste Petter ”Pidde P” Hedwall, tidigare känd under namnet Pidde Pannkaka, direkt att han ville göra en VM-låt.

Han ville skapa låten tillsammans med spelarnas barn och kontaktade därför spelarnas respektive.

”Jag älskar att uppträda för kidsen och jag älskar även att både spela och kolla på fotboll. Så därför slog jag ihop båda grejerna!”, säger Pidde P i ett pressmeddelande.

LÄS MER: ”Gyllene Tider har släppt VM-låt – här är reaktionerna”

Spelarnas partners tyckte att det var en toppenidé och i början av mars hade hälsningar från alla spelares barn trillat in.

”Fotbollen betyder så klart extremt mycket för spelarna. Men det som betyder ännu mer för dem är så klart deras familj och barn. Jag tänkte att få höra sina egna barns röster och hälsningar i en låt måste vara det finaste man kan höra…”, säger Pidde P.

Landslagsspelarna fick höra låten för första gången som en överraskning under ett möte med fotbollsförbundet på onsdagskvällen.

Följande landslagsspelare har barn som medverkar i låten:

John Guidetti, Marcus Berg, Andreas Granqvist, Kristoffer Nordfeldt, Sebastian Larsson, Mikael Lustig, Robin Olsen, Gustav Svensson, Jimmy Durmaz, Ola Toivonen och Jakob Johansson.

Låten finns tillgänglig på Spotify nu.

Se musikvideon ovan!

LÄS MER: ”Metro släpper stor VM-guide – helt gratis”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset