Det har varit svårt att få tag på färdigpoppade popcorn i butikerna.
Det har varit svårt att få tag på färdigpoppade popcorn i butikerna.

Det råder popcorn-brist runt om i Sverige. Problem med produktionen gör att hyllorna på många håll gapar tom.

För den som föredrar färdigpoppade popcorn till helgmyset finns det stor risk att den här helgens mys framför tv:n blev en besvikelse. Det är nämligen brist på den typen av popcorn just nu, rapporterar Kvällsposten.

Både den lättsaltade Indian-varianten och popcornsorten med cheddarsmak är just nu svåra att få tag på.

Popcorn fick stå tillbaka för linschips

Orsaken är att efterfrågan på de nya linschipsen varit ovanligt stor. Det är chips som innehåller mindre fett än vanliga chips och som är gjorda av linsmjöl, majsmjöl och rismjöl.

Det gör att produktionspersonalen fått fokusera på att ta fram linschipsen, i stället för att ta fram de färdiga popcornen.

LÄS MER: Tre snabba tilltugg till bubbel

”Så här vill vi så klart inte ha det”

Förra året uppstod liknande problem, där företagen inte lyckades hålla jämna steg med kundernas köpsug efter det krispiga snackset.

– Det är ju angenäma problem när vi möts av sådan efterfrågan. Men så här vill vi så klart inte ha det, säger Sofi Randén, marknadschef på Estrella till Kvällsposten.

Redan denna vecka hoppas Estrella, som står för 80, procent av de färdigpoppade popcornen på marknaden, kunna fylla på i hyllorna runtom i landet.

LÄS MER: Debatt: Nisse Edwall: Vi måste ta snacket om fredagsmyset

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om livsmedel