Rapporten publicerades i ”The Temperature Journal” och fokuserar på vinproduktionen på Cypern, där vinodlare ofta arbetar i upp till 36 graders värme, vilket The Independent uppmärksammade igår.
LÄS MER: NASA:s varning: Här är hotet mot ditt vin
De stigande temperaturerna under sommarmånaderna leder till ökad stress för odlarnas metabolism och hjärt- och kärlsystem. På grund av besvären har arbetskraften inom vinodlingen på Cypern minskat med 27 procent och produktionen minskat i tid med 15 procent.
Temperaturökningen påverkar också vindruvornas smak eftersom druvorna är mycket känsliga för förändring i miljön de växer i. Att flera kända vingårdar riskerar att förfalla, kan enligt rapporten komma att bli ett av de tydligaste tecknen på växthuseffektens ökade påverkan på klimatet.
LÄS MER: Så lyckas du med vinprovningen hemma
Något som däremot är en positiv förändring är att andra vinodlingar i områden som innan haft lägre temperaturer nu kan bli mer populära.
Till exempel växer intresset för brittiskt mousserande vin. De stigande temperaturerna har gjort att områdena som producerar bubbel i sydöstra England närmar sig temperaturer som liknar de i Champagnedistriktet.